bylinky, mast, zdraví, síla bylin, hojivá mast

Zahoďte chemii, aneb síla bylin a jak vytvořit mast

Síla bylin

Když tvořím s bylinkami cítím se doma. Vůně, barvy a jedinečnost každé jedné mi připomíná jedinečnost nás všech. Když je sbírám, suším, zpracovávám, používám, v každém procesu cítím jejich sílu. Jsou to krásky léčitelky. Dnes jsem tvořila z kopřivy, měsíčku a listů hlohu. Vznikla voňavá, hojivá mast na kdejaké problémy. Je skvělá pro vykouzlení hedvábně bylinkových rtů a výživné pokožky.

 Vytvořte si svou mast i vy a zahoďte chemii!

Já osobně sbírám byliny celoročně. Respektive od jara do podzimu. V zimě tak máme zásoby na čaj a tvorbu. Pojďme si tedy krok po kroku vytvořit zázračný kelímek pro nás, či naše blízké.

  Budeš potřebovat : 

  • Bylinky
  • Kosmetický kelímek (k dostání v lékárně)
  • Kokosový olej nebo sádlo
  • Včelí vosk 
  • Esenciální olej 

 

Sběr bylin - Pokud jste ještě nezačali se sběrem bylin, stačí zajít do blízkého bylinkářství. 

Příprava - Vyberte si bylinky, které chcete použít. Ve vodní lázni zahřejte olej a přidejte byliny. Zahřívejte 2 hodiny. Nechte zchladnout a odpočívat přes noc. Ráno opět zahřejte, přidejte včelí vosk a zceďte. Mírně vychladlou směs nalijte do čistých kelímků a máte hotovo :)

Esenciální olej - Buďte kreativní. Pokud tvoříte mast "na lepší spánek" z meduňky, použíjte při výrobě také esenciální olej. Například levandulový olej – zklidňuje mysl, zmírňuje nervozitu, pomáhá proti nespavosti.

No a teď už jen uchovat v chladu a nebo někoho obdarovat. Vyrobený dárek vždy přinese radost a pokud je v něm kus přírody, tím víc rozjasní obdarovaného. 

S láskou, Adéla ♥

Jsem masérka, průvodkyně ke klidu a maminka dvou dětí (Amálky a Honzíka). Touhu založit místo pro odpočinek, výjimečné místo, které veřejnosti nabídne klid, jsem nosila v srdci velmi dlouho. Touha se změnila v lednu roku 2022 v realitu, a toto místo již vítá každého, kdo potřebuje napravit tělo nebo hledá klid a uvolnění. Adéla EckertováMasáže Bohumín
  • Sdílet s přáteli:
©2021 - 2024 Vytvořil s láskou Stanislav Drako.