Komfortní zóna vs. růst a štěstí. Co si vybereš?

Komfortní zóna je často omýlané téma. Poskytuje nám bezpečí, jistotu a takové to "teplíčko a pohodičku". V této zóně o sebe moc nepečujeme, jedeme na autopilota a naše TĚLO - MYSL - DUCH strádá. V komfortní zóně máme pocit bezpečí a když pak zvenčí na nás něco vybafne - stres, nemoc, životní zkouška - hroutíme se a tyto situace nezvládáme, protože jsme zvyklí na to naše pohodlíčko.

Život nám ale přináší výzvy. Přináší situace, které nám nemusí být vždy příjemné, ale můžeme si zvolit, zda se chceme hroutit nebo i tohle příjmeme jako součást pestrosti života a projít si tím co nejsnadněji. Nebo jinak - projít si tím. To stačí :-) Když se hroutíme, neprocházíme tou zkouškou, která se nám v životě nabízí jakožto zkušenost, která přináší ovoce, ale nepřijímáme, nechceme, nechápeme proč se nám to děje - BOJUJEME.

Pokud ale chceme žít spokojeněji a brát život takový jaký je. Být silní a zdraví, je potřeba udělat každý den malý krůček z našeho začarovaného kruhu komfortu, závislostí a stagnace. 

Růst a štěstí přicházejí za hranici toho, co známe. Komfortní zóna je zkrátka začarovaný kruh a pokud se chceme pohnout blíž ke zdraví a šťastnějšímu životu je potřeba jít ven z tohoto kruhu. 

Jak ven z kruhu a žít spokojeněji?

1. Malé krůčky - jednoduché změny v každodenním životě. Krátké cvičení, zkoušení nového zdravějšího jídla, procházky. BÝT K SOBĚ LASKAVÝ A TRPĚLIVÝ
2. Postupné zvyšování náročnosti - zkusit udělat něco, co vás děsí ( např. otužování, jít běhat, jít do fitka..) UDĚLEJ TO! Dá ti to pocit výhry, probudíš endorfiny a budeš to chtít zažít znovu. 
3. Zahoď telefon! - ráno vstaneš a první co uděláš je, že se podíváš do telefonu? Zkus to jinak. Ráno dělá den a pokud si uděláš hezké ráno, budeš mít hezký den :-) Proto si udělej ráno čas jen pro sebe. Zapni příjemnou hudbu, tlumené osvětlení, ať se postupně probudíš, protáhni se, zamedituj si, vypíj si čaj. Cokoliv, hlavně si dopřej ČAS PRO SEBE.
4. Vytvoř si rutinu - udržuj flexibilitu a upravujte rutinu podle svých potřeb, aby byla udržitelná a podporovala tvoje blaho :-)

NEBOJ SE EXPERIMENTOVAT 

NEBOJ SE BÝT ODVÁŽNÝ

NEBOJ SE VÝZEV A JDI DO ŽIVOTA PO HLAVĚ 

ŽIJ - MILUJ - OBJEVUJ - PODPORUJ SVŮJ RŮST 

 

Vše co píšu je psáno mým životem. Svou cestu jsem si zvolila přesně takovou, jakou jsem věděla, že zvládnu. Nebylo to jednoduché. Několikrát v životě jsem byla postavena před velké výzvy a stála na hraně.

A proč jsem za to ráda? - Všechny tyto zkušenosti mě příbližili k sobě samotné. Když stojíte na hraně, když opravdu nevíte kam dál, nemáte nic čeho se chopit, ztratíte všechny jistoty a jste až po krk v blátě - dolujete jen svou vlastní sílu, která vám v tu chvíli ukazuje, kdo jste. Věty typu "Měj se ráda a sebeláska je nejvíc" vám najednou dají větší smysl a vy pochopíte, že jediný, kdo stojí na cestě šťastného života jste jen vy sami. Tak dělejte na té vaši cestě kroky, které jsou co nejblíž vám - poznáte to, až překročíte pomyslnou hranici začarovaného kruhu!

Hodně štěstí!

...s láskou Adéla 💛

Jsem masérka, průvodkyně ke klidu a maminka dvou dětí (Amálky a Honzíka). Touhu založit místo pro odpočinek, výjimečné místo, které veřejnosti nabídne klid, jsem nosila v srdci velmi dlouho. Touha se změnila v lednu roku 2022 v realitu, a toto místo již vítá každého, kdo potřebuje napravit tělo nebo hledá klid a uvolnění. Adéla EckertováMasáže Bohumín
  • Sdílet s přáteli:
©2021 - 2024 Vytvořil s láskou Stanislav Drako.