pms, menstruace, žena, ženský cyklus

Jak se zbavit všech nepříjemností během PMS?

PMS neboli premenstruační syndrom, je soubor fyzických a emocionálních příznaků, které většina žen zažívá před mestruancí. Mezi příznaky patří :
- výkyvy nálady
- otoky
- bolesti prsou
- únava
 
Včera jsem zhlédla dokument, ve kterém bylo řečeno, že až 75% žen trpí PMS a tudíž je PMS brán jako NEMOC. 
 
Často se během těchto dní ženám mohou zbytečně nabízet medikace na bolesti, či psychickou nepohodu. Proč zbytečně? Protože stačí málo k úlevě. Tyto dny tělo dostává hormonální koktejl a žena by si měla udělat čas jen pro sebe, oddych a načerpání nových sil. Opět to vidím u svých klientek, kdy mohou být příznaky horší při přílišné fyzické námaze a často s myšlenkou "Musím všechno stihnout ".
 
 💮 DOPŘEJ SI KLID  💮
 
Naše PMS je jako zrcadlo. Zrcadlo našeho cyklu, jak jsme se k sobě chovaly po menstruaci až do teď? Zase jsme chtěly vše stihnout, nezastavily se.
 
Vnímejte své tělo. Vnímejte, co potřebuje. 
 
Možná potřebuješ i obejmout a klidně si o to řekni sama.
Regenerace, masáž, určit si hranice ke svému okolí, umět říkat ne a dát sebe na první místo -To vše se počítá. Když dáš péči sama sobě, pak zase můžeš vyživovat sebe a okolí. Pokud teď "trpíš" bolestivým PMS, zkus svůj příští cyklus více vnímat, co potřebuješ a dopřát si to. Poznáš změnu :-)
 
PS.: JSTE ZDRAVÉ. PMS není nemoc 💮
...s láskou Adéla. 
 
Jsem masérka, průvodkyně ke klidu a maminka dvou dětí (Amálky a Honzíka). Touhu založit místo pro odpočinek, výjimečné místo, které veřejnosti nabídne klid, jsem nosila v srdci velmi dlouho. Touha se změnila v lednu roku 2022 v realitu, a toto místo již vítá každého, kdo potřebuje napravit tělo nebo hledá klid a uvolnění. Adéla EckertováMasáže Bohumín
  • Sdílet s přáteli:
©2021 - 2024 Vytvořil s láskou Stanislav Drako.