třezalka, bylinky, sběr, bylinkář, zdraví, psychika, pohoda

BYLINKÁŘ - Třezalka

TŘEZALKA TEČKOVANÁ
... proč se vydat do přírody pro tuto bylinku
 
 
🌿 přírodní antidepresivum - Pomáhá i při změně nálad.
😊 Podporuje duševní rovnováhu.
😴 Pomáhá při nespavosti.
😵‍💫 Doporučuje se při nadměrném stresu.
🌺 Pro ženy je vhodná v období menstruace
+ další skvělé benefity pro zdraví jako například:
- přispívá ke správné funkci krevního oběhu.
- užívá se na potíže s játry a žlučníkem.
- posiluje cévy a zlepšuje krevní oběh.
 

Vedlejší účinky

Ačkoliv se jedná o přírodní doplněk, pojí se s třezalkou vedlejší účinky a pro některé lidi tedy její užívání není vhodné. Třezalku by tedy neměli užívat lidé, kteří trpí cukrovkou, mají velmi nízký krevní tlak, projevují se u nich pylové alergie nebo jim lékaři zjistili metastázující nádor. Při užívání třezalky se u vás také může objevit přecitlivělost na sluneční záření, která se projevuje zarudlými fleky na pokožce. 

 

Použití třezalky - čaj

Třezalkový čaj si připravíte tak, že 2 čajové lžičky suché třezalky zalijete šálkem vroucí vody. Následně ji necháte 15 minut louhovat a poté přecedíte. Čaj je vhodné pít až třikrát denně. Třezalka se často míchá i s dalšími bylinkami, které její účinky posilují nebo vhodně doplňují.

Jsem masérka, průvodkyně ke klidu a maminka dvou dětí (Amálky a Honzíka). Touhu založit místo pro odpočinek, výjimečné místo, které veřejnosti nabídne klid, jsem nosila v srdci velmi dlouho. Touha se změnila v lednu roku 2022 v realitu, a toto místo již vítá každého, kdo potřebuje napravit tělo nebo hledá klid a uvolnění. Adéla EckertováMasáže Bohumín
  • Sdílet s přáteli:
©2021 - 2024 Vytvořil s láskou Stanislav Drako.